Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι χυμός λεμονιού
4 μεγάλα αβγά
250 γρ. καρύδια
1 μπουκάλι ουίσκι
2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
Δοκιμάστε το ουίσκι για να ελέγξετε την ποιότητα......
Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα.
Για δοκιμάστε ξανά το ουίσκι....
Για να βεβαιωθείτε γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε το.
Επαναλάβετε.
Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να
γίνουν μια μαλακή μπάλα.
Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα.
Ξαναχτυπήστε τα.
Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμη εντάξει.....
Δοκιμάστε καλύτερα άλλο ένα φλιτζάνι.
Σβήστε το μίξα.
Σπάστε δυό αφτιά και προσθέστε τα στο μπολ.
Ρίξτε και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα.
Μιξάρετε το χτυπητό.
Αν τα αποφρηραμένα ξούτα κολλήσουν στο μαραφέτι του μίξερ,
ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.
Δοκιμάστε το ουίσκι για να ελέγξετε τη γεύση του....
Μετά, κοθκινήθτε δύο φλυτζάνια αλάτι.
Ή κάτι τέτοιο.
Ποιόθ ενδιαφέρεται.
Ελέγξτε το ουίκι....
Τώρα στρίψτε το λεμόνι και στραγκίστε τα καρύδια σας.
Προσθέστε ένα τραπέζι.
Προσθέστε και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο.
Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων.
Λαδώθτε το φούρνο και κατουρήθτε στο πθυγείο.
Ανάπθτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ.
Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ.
Πετάκθτε το μπωλ απ’ το παράθυρο.
Ελέγκθτε το ουίκι κθανά.....
Πηγαίνετε θτο κρεββάτι.
Χαλά Κριθτούγεννα! Χαλί Φρωτομαγιά!
Ευτυχώς που η συνταγη της βασιλοπιτας που θα φτιαξω δεν εχει ουισκι!!!χαχαχα!
ReplyDeleteΚαλη χρονια και ευχομαι και γω να συναντηθουμε συντομα!Πολλα φιλια και να περασετε τελεια!
παρα πολυ ωραια η συνταγη σου !!!εγω λεω να βαλω λιγο κονιακ μονο η λες δεν θα γινει τ ιδιο καλη? : ) καλη πρωτοχρονια!!!
ReplyDelete:)) χικ φθαριθτώ για χικ....:-))
ReplyDeleteirini ....what a pity i have already made my vassipolita...I use 1 cup of whiskey.....I knew you like alcohol but is one bottle not too much...you sure;y start your year on a high!
ReplyDeletehappy happy new year my friend!!
lol!!! we are laughing!! thank God we have allready made our vasilopita...other wise...everyone would be hungry tonight!!!
ReplyDeletelol!!! Happy New Years Eve!!!!
So glad you loved the recipie ladies......
ReplyDeleteIf you are still standing after making this cake I salute you!!!!!!!!!!
Happy New Years eve!!!!!!!
Τέλεια η συνταγή σου! Ακόμα γελάω!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά!
Ευχαριστούμε Ειρήνη μου για την συνταγή,φαίνεται πολύ νόστιμη!
ReplyDeleteΚαλή Χρονιά και σε 'σένα!!!!!!!!
μιαμ μιαμ !!!! Φαίνεται καταπληκτική!!!
ReplyDeleteΚαλή χρονιά με αγάπη, υγεία κι ευτυχία!!!!
Σε φιλώωωωωωωωωωωωω
Ha ha....irini I was in a rush last night and only read the ingredients....my greek reading is not speed reading....anyway today i read the method....and i think its good to always keep and eye on that Whiskey,just to always check if it is still good...salutations!
ReplyDelete*★HappY★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ • * KALI XRONIA SE OLOUS*
ReplyDelete•。★NeW YeaR★ 。* 。
° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚
˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門####mia eyxi sas kanw egw gia ton kainourgio xrono,
wow what an impressive comment Olga!! love it
ReplyDeleteha ha ha Irini what a lovely recipie!!!
ReplyDeleteYou definately made my day!!hic!
Πολύ μεθυστική συνταγή,ευχαριστούμε!!!
ReplyDeleteΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
πωπω ακολουθησα κατα γραμμα την συνταγη, εχω φοβερο πονοκεφαλο ....καλη χρονια!!!!!!!!
ReplyDeletexaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ReplyDeleteπεθανα στο γελιο !!!!!
να σαι καλααααααα!!!!!
Καλα την έχω διαβάσει και 20 φορές, όποτε θέλω να ξεκαρδιστώ σε επισκέφτομαι φοβερή συνταγή!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
ReplyDelete