Friday 31 December 2010

Αντίο 2010......


Παραμονή σήμερα και είπα αντί για
χειροποίητο δώρο σας εχω μια καταπληκτική συνταγή
για Βασιλόπιτα
Σας τη συνιστώ ανεπιφύλαχτα!
Συστατικά:
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 ποτήρι χυμός λεμονιού
4 μεγάλα αβγά
250 γρ. καρύδια
1 μπουκάλι ουίσκι
2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα

Εκτέλεση

Δοκιμάστε το ουίσκι για να ελέγξετε την ποιότητα......
Πάρτε μια μεγάλη γαβάθα.
Για δοκιμάστε ξανά το ουίσκι....
Για να βεβαιωθείτε γεμίστε ένα φλιτζάνι και πιείτε το.
Επαναλάβετε.
Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να
γίνουν μια μαλακή μπάλα.
Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα.
Ξαναχτυπήστε τα.
Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι είναι ακόμη εντάξει.....
Δοκιμάστε καλύτερα άλλο ένα φλιτζάνι.
Σβήστε το μίξα.
Σπάστε δυό αφτιά και προσθέστε τα στο μπολ.
Ρίξτε και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα.
Μιξάρετε το χτυπητό.
Αν τα αποφρηραμένα ξούτα κολλήσουν στο μαραφέτι του μίξερ,
ξύστε τα με ένα τσακαβίδι.
Δοκιμάστε το ουίσκι για να ελέγξετε τη γεύση του....
Μετά, κοθκινήθτε δύο φλυτζάνια αλάτι.
Ή κάτι τέτοιο.
Ποιόθ ενδιαφέρεται.
Ελέγξτε το ουίκι....
Τώρα στρίψτε το λεμόνι και στραγκίστε τα καρύδια σας.
Προσθέστε ένα τραπέζι.
Προσθέστε και ένα κουταλάκι ζάχαρη ή κάτι άλλο.
Ό,τι βρήτε τέλοθ πάντων.
Λαδώθτε το φούρνο και κατουρήθτε στο πθυγείο.
Ανάπθτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ.
Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ.
Πετάκθτε το μπωλ απ’ το παράθυρο.
Ελέγκθτε το ουίκι κθανά.....
Πηγαίνετε θτο κρεββάτι.
Χαλά Κριθτούγεννα! Χαλί Φρωτομαγιά!

17 comments:

  1. Ευτυχώς που η συνταγη της βασιλοπιτας που θα φτιαξω δεν εχει ουισκι!!!χαχαχα!
    Καλη χρονια και ευχομαι και γω να συναντηθουμε συντομα!Πολλα φιλια και να περασετε τελεια!

    ReplyDelete
  2. παρα πολυ ωραια η συνταγη σου !!!εγω λεω να βαλω λιγο κονιακ μονο η λες δεν θα γινει τ ιδιο καλη? : ) καλη πρωτοχρονια!!!

    ReplyDelete
  3. :)) χικ φθαριθτώ για χικ....:-))

    ReplyDelete
  4. irini ....what a pity i have already made my vassipolita...I use 1 cup of whiskey.....I knew you like alcohol but is one bottle not too much...you sure;y start your year on a high!
    happy happy new year my friend!!

    ReplyDelete
  5. lol!!! we are laughing!! thank God we have allready made our vasilopita...other wise...everyone would be hungry tonight!!!
    lol!!! Happy New Years Eve!!!!

    ReplyDelete
  6. So glad you loved the recipie ladies......
    If you are still standing after making this cake I salute you!!!!!!!!!!
    Happy New Years eve!!!!!!!

    ReplyDelete
  7. Τέλεια η συνταγή σου! Ακόμα γελάω!
    Καλή χρονιά!

    ReplyDelete
  8. Ευχαριστούμε Ειρήνη μου για την συνταγή,φαίνεται πολύ νόστιμη!
    Καλή Χρονιά και σε 'σένα!!!!!!!!

    ReplyDelete
  9. μιαμ μιαμ !!!! Φαίνεται καταπληκτική!!!

    Καλή χρονιά με αγάπη, υγεία κι ευτυχία!!!!

    Σε φιλώωωωωωωωωωωωω

    ReplyDelete
  10. Ha ha....irini I was in a rush last night and only read the ingredients....my greek reading is not speed reading....anyway today i read the method....and i think its good to always keep and eye on that Whiskey,just to always check if it is still good...salutations!

    ReplyDelete
  11. *★HappY★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ ˛ • * KALI XRONIA SE OLOUS*
    •。★NeW YeaR★ 。* 。
    ° 。 ° ˛˚˛ * _Π_____*。*˚
    ˚ ˛ •˛•˚ */______/~\。˚ ˚
    ˚ ˛ •˛• ˚ | 田田 |門####mia eyxi sas kanw egw gia ton kainourgio xrono,

    ReplyDelete
  12. wow what an impressive comment Olga!! love it

    ReplyDelete
  13. ha ha ha Irini what a lovely recipie!!!
    You definately made my day!!hic!

    ReplyDelete
  14. Πολύ μεθυστική συνταγή,ευχαριστούμε!!!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  15. πωπω ακολουθησα κατα γραμμα την συνταγη, εχω φοβερο πονοκεφαλο ....καλη χρονια!!!!!!!!

    ReplyDelete
  16. xaxaxaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    πεθανα στο γελιο !!!!!
    να σαι καλααααααα!!!!!

    ReplyDelete
  17. Καλα την έχω διαβάσει και 20 φορές, όποτε θέλω να ξεκαρδιστώ σε επισκέφτομαι φοβερή συνταγή!ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ReplyDelete